leestijd ca. 3 min

Een avontuur dat je leven verandert

Alpha XL biedt iedereen de mogelijkheid op een ontspannen manier te ontdekken dat er meer is tussen hemel en aarde. In tien avonden en een weekend kunnen jij en je leeftijdsgenoten alle levensvragen stellen. In de knusse sfeer van het Sportcafé maak je in Jip en Janneke taal kennis met het christelijk geloof.

Alpha XL is laagdrempelig,leerzaam en gewoon leuk!

Je bent heus niet de enige. Wereldwijd hebben meer dan 25 miljoen mensen de Alpha inmiddels gevolgd. In Nederland is de teller de 280.000 gepasseerd. Alpha wordt gegeven bij jongerenclubs, studentenverenigingen, op de werkplek, aan senioren en zelfs in gevangenissen. Onze ontmoetingsplek is de kroeg. Oh ja, er schijnen ook aardig wat kerken te zijn die iets met Alpha doen.

De Alpha XL is helemaal gratis.

Alpha XL is voor:

Iedereen die meer wil weten of er meer is tussen hemel en aarde. Jong en oud wordt van harte uitgenodigd om al zijn vragen te stellen en tegelijk kennis te maken met het christelijk geloof. Samen van elkaar leren en met elkaar lachen! Naast een heldere inhoud en veel stof tot nadenken, wordt er veel aandacht besteed aan een goede, open, gezellige en zelfs feestelijke sfeer.

Bij Alpha XL is iedereen welkom!

Atheïst, boeddhist, moslims, stoertjes, zoeker of gewoon geïnteresseerde, ongelovig, sceptisch, kerkverlaters, jong christen of juist al jarenlang gelovig?

Hoe is Alpha opgebouwd?

Alpha XL bestaat uit tien avonden, die telkens dezelfde opbouw hebben. We beginnen met een gezamenlijke maaltijd, bijv. pizza?s of pasta i.i.g. lekker eten, soms zelf 3 gangen! Samen etend leer je in een ontspannen sfeer de andere deelnemers en leiding op informele manier kennen. Het ontstaan van hechte vriendschappen is niet uitgesloten.

Na de maaltijd is er een pakkende inleiding over een bepaald onderwerp, zoals:
Gebeuren er nog wonderen vandaag ..?!
Is geloven saai en stoffig..?!
Wie is Jezus nou, heeft hij echt bestaan..?
Bidden: waarom.. en hoe..?
De bijbel lezen: waarom… en hoe..?
Hoe kan God ons helpen en leiden…?
Hoe zit het met de kerk? Is dat het gebouw of de mensen die geloven..?
Wat kan ik het best met de rest van mijn leven doen..?
Bestaat er wel een duivel…?

In de kleine vaste groepen wordt vervolgens met elkaar doorgepraat over het thema van de avond. De deelnemers luisteren, wisselen uit en ontdekken… een groot avontuur!
Alle vragen kunnen gesteld worden, geen vraag is te gek, te simpel of te kritisch! Iedereen krijgt de ruimte om elke vraag te stellen, waar hij/zij mee rondloopt.
In de kleine groepen moet je je veilig kunnen voelen. Zo wordt het mogelijk om elkaar te helpen en te stimuleren in het zoeken naar antwoorden op de grote vragen.

Enthousiast?

Wanneer: nog niet bekend.

Waar: Sport-Cafe,  Lange Kruisweg 44e, Maasdijk.

Inschrijven: Vul het formulier in, stuur een e-mail aan inschrijven@alphaxl.nl of bel 06 – 51 6048 37

© Alle rechten voorbehouden. Realisatie: RED PILL Design